Smaranda OŢEANU-BUNEA, critic muzical Cronica muzicală on-line     HOME
INAUGURAREA SĂLII MARI A OPEREI COMICE PENTRU COPII
(Smaranda Oțeanu-Bunea – 18 septembrie 2011)
Cu siguranță, după fondare, după instituționalizare, cel mai important moment din filele de Istorie a OPEREI COMICE PENTRU COPII este inaugurarea SĂLII MARI din Calea Giulești 16. Am vorbit până acum de FONDARE – DECEMBRIE 1998, de INSTITUTIONALIZARE – IANUARIE 2003, de PRELUAREA ÎN ADMINISTRAȚIE a fostului Teatru Giulesti (cu excepția clădirii anexe unde funcționează Atelierele Odeon) – IUNIE 2009, dar s-a marcat cu adevărat marea sărbătoare prin INAUGURAREA MARII SĂLI din Calea Giulești 16 – VINERI, 16 SEPTEMBRIE, ORA 19.00!

Peste 500 de copii, dar și melomani de toate vârstele, au ovaționat, pur și simplu, spectacolul extraordinar COPIII ȘI MAGIA MUZICII, un mozaic extrem de atractiv, cu fragmente din cele mai cunoscute și îndrăgite balete, opere din repertoriul OCC. Fanii și-au reîntâlnit artiștii preferați, printre care și soliștii-copii ROBERTA, BOGDAN, alături de cei mai mici colaboratori – TEDDY și ANA, și bineînțeles de tinerele vedete ale scenei lirice, iar invitații speciali au avut numai cuvinte de laudă și pentru rafinamentul, eleganța, acustica perfectă a sălii care impune respect față de valorile muzicii.

Cu alte cuvinte, un eveniment important, pentrucă, iată, în București copiii au un teatru de operă închinat lor, acolo unde vor străluci, capodopere ale literaturii românești și universale. Și, pentru că de doi ani s-a muncit într-un ritm infernal pentru repararea clădirii, pentrucă tot colectivul s-a implicat, nu numai specialiștii, iar Sala a fost adusă la lumină în doar șase luni (februarie-iulie 2011), nu pot să nu-i numesc pe cei care non stop au vegheat ca totul să fie perfect: ANE MARIE FREY, VIOREL CRĂCIUN, MĂDĂLINA ȘTEFĂNESCU, KRISZTINA AMBRUȘ… și mulți alții.

OPERA COMICĂ PENTRU COPII are 50 de titluri în repertoriul permanent (opere, balete clasice, musical-uri etc.), 15 PREMII INTERNAȚIONALE, 19 PREMII NAȚIONALE, peste 50000 de spectatori într-o stagiune. Lista rămîne deschisă.

Copyright: cIMeC – Institutul de Memorie Culturală, 2011